2013-07-14

Torskrygg med bacon och soltorkade tomater

Vi (jag) har en idé om att dra ner på rött kött och öka på fiskmängden i familjen. Vi har börjat exprimentera med torsk och denna gång fick vi till en lyckträff. Mamma gillar fisk så det är extra kul att testa recept på henne.


4 portioner:

4 torskryggfiléer
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
1 pkt bacon
½ röd lök 
6 bitar soltorkade tomater
1 msk färsk persilja, klippt
salt, peppar, timjan, oregano

Hacka lök, bacon och soltorkade tomater, stek lök och bacon och stek i några minuter tills de får fin färg. Blanda i soltorkade tomaterna. 

Ta fram en ugnsfast form. Rör ihop sambal, smör, pressad vitlök, salt och peppar och bred ut i botten av formen. Lägg i fisken och salta peppra och klipp på persilja. Bred på röran. In i ugn 200 grader i 15 min, tag ut fisken och ös på smöret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar