2013-07-14

Rökig karré med ananas- och bönsalsa

Ikväll hade jag helst velat få intravenös näring, jag hade sån icke-lust med matlagning men ramlade över detta recept och råkade ha en fläskkarré i kylen så vi körde på detta och vilken fullträff! En tiopoängare som definitivt kommer att upprepas hemma hos oss men då med en rejäl sked sambal oelek 


800g fläskkarré
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Skär karrén tunt och stek i oljan. Salta och peppra. Finstrimla. 

Rökig glaze
1 dl flytande honung
1 tsk liquid smoke
2 msk soja
1 finhackad chili
1 msk olja
1 tsk salt 
(sambal oelek om man vill ha sting)

Blanda alla ingredienser ovan och häll i köttet. Låt stå och dra en stund. Förslagsvis i en ugnsform på låg värme i ugnen. 

Bönsalsa med ananas
1 förp svarta bönor 
500g färsk ananas
1 röd paprika
½ röd lök
150g fetaost

Skölj bönorna (det var slut på svarta bönor, jag tog vita och det gick också bra) och finhacka ananas, paprika och lök. Blanda med olivolja, salt och peppar samt smula ner fetaosten. 


Tortillas 6-8 st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1,5 msk olja
1,5 dl kallt vatten

Blanda mjöl, bakpulber och salt, tillsätt olja och vatten. Blanda till en smidig deg och låt vila i 30 minuter. Dela sedan i 6-8 bollar och kavla ut så tunt det går. Grädda i torr stekpanna, ca 1 minut på varje sida.

Serveras med riven ost och en klick turkisk yougurt

Åh så gott! Lyxtacos kan man säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar