2013-03-22

Plain and simple


Ibland är det enkla godast. Vi brukar slå på stort och äta fint varje fredag och lördag men ikväll lagade vi bara ungsstekt kycklingfile, blomkålsris och currysås som blev väldigt stark och god.

Till detta hade vi en god Pinot Noir som gifte sig med kycklingen. Jag tyckte den var sådär först, men den passade ypperligt till denna maträtt. Erik bloggar om vinet HÄR. 

Gör ni egen currysås?  Så här gör jag min:

Currysås
4 portioner: 

2 schalottenlökar
1 klick smör
kycklingbuljong
curry
grädde
något att reda av med (potatismjöl, CF, philadelphia)
salt och peppar

Finhacka schalottenlökarna och fräs i kastrull tillsammans med smörklicken. Tillsätt smulad buljongtärning och curry efter tycke och smak, det blir starkt även med liten mängd. Häll sedan på grädden och låt småputtra i minst 20 minuter. Red av. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar