Snickers:
400g mörk choklad
100 g smör
1 burk jordnötssmör utan socker, ekologisk. 350g
200g salta jordnötter
Smörj en form 20x30cm. Smält ihop smör och chälften av chokladen. Rör om tills allt smält och häll ner i formen. Smält jordnötssmöret och blanda ner jordnötterna. Bred blandningen över chokladen och ställ kallt igen, gärna i frysen. Slutligen; smält resten av smöret och chokladen och bred över jordnötsblandningen. Ställ kallt i några timmar och skär upp i bitar. För att piffa till det spritsade jag över mjölkchoklad.
Saffranstryffel:
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
0,5g saffran
Florsocker
Hacka chokladen. Låt grädde, saffran och honung koka upp. Tag från spisen och rör ner chokladen tills den smält. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna i kyl i några timmar. Rulla sedan till bollar och rulla dem i florsocker.
Trillingnöt:
200 g hasselnötter
250g mjölkchoklad
25g mörk choklad
Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått färg. Låt svalna, lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Smält 100g av mjölkchokladen och blanda med nötterna. Lägg nötterna 3 och 3 på ett bakplåtspapper och låt stelna ihop i kyl. Smält resten av den ljusa chokladen och doppa nötterna igen i chokladen. Låt stelna. Smält den mörka chokladen och spritsa ut den som dekoration.
Alla tre sorter blev väldigt goda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar