2011-02-18

Citron/vaniljpannacotta med hallon

2 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 tsk vaniljpulver
Smaksättare: 1 msk sukrin, rivet skal från 1 citron.

Blötlägg gelatinbladen, Koka upp grädden med vaniljen, tillsätt rivet citronskal (eller annan valfri smaksättare) Ta kastrullen från spisen och rör i gelatinbladen tills de smält. Häll i tre små skålar.
Täck med plastfolie, ställ i kylen i ett par timmar, tills de stelnat.

Jag lade på några Äppelbo-hallon och lite riven mörk choklad.
Fantastiskt gott! Den enklaste efterrätten jag gjort på länge. Nästa gång ska jag prova andra smaksättare som: saffran, choklad, ingefära, kaffe, kanel, kardemumma osv osv. Bara fantasin sätter gränser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar