2017-01-09

Ett riskprojekt...

Denna helg har Erik varit i Karlstad och pluggat. Solen sken och Kläppen utlovade fint före så jag tog ett djupt andetag och packade ihop oss och åkte själv med barnen. Det kunde gå hursomhelst och jag räknade med att vara där max 2 h. 

MEN det gick över förväntan! 

"Jag kan bära själv, det är inte tungt för mej". 

Eden hjälpte Emanuel när det gick tungt. När det gällde, då funkade det bra! Jag tror att Eden förstod att jag inte kunde rodda allt med alla skidor mm själv om hon inte hjälpte till.

Grillad korv i solen! Jag kunde ju gjort det lätt för mig och lunchat där, men icke! Det gick jättebra, de är så stora nu. Det är dessutom ganska bökigt med Emanuels mjölk- och veteallergi. Svårt med alternativ.... 

Emanuel åkte jättebra med selen som vi inhandlade. Vilken skillnad! Utan den hade jag nog inte orkat hela dagen, det är tungt att dra runt på stel snart-4-åring i backen utan sele. Nu gick det lätt. 

När benen kroknade på pojken så fick vi chans att se Stina från värmestugan. Eden hittade kompisar i backen och åkte glatt vidare. 

En dag som gick långt över förväntan, solen sken, glada barn och inte en alltför svettig mamma. Vi var inte hemma förrän halv sex! 



Jag och du...

Jag och Emanuel hann iväg en sväng till på isen innan snön föll. Det var -10 men vi chansade och åkte ändå.

Dubbla lager kläder och "ankan" bäst att förbereda ordentligt med astmasprayen inför denna kyla. 

Nästan ännu finare i soluppgång! 

Varför smakar kaffe så otroligt gott ute på vintern? 

Fiiiiikaaaaa! 

Emanuel spanar efter fiskar, han har förstått att det inte finns hajar i Sverige, annars hade han nog spanat efter det. 

Precis när vi kom hem från isen kom snön! Vilken tur att vi åkte iväg. Det fanns såklart någon liten som ville åka pulka trots den ynka mängd snö som kom i första omgången. En snöbana funkade sådär.... 

Vi avslutade dagen med ett bad. Sedan var iallafall mamman lättvaggad kan jag säga! Energin hos den här lilla pojken tar aldrig slut... 

Vi hade iallafall en jätterolig dag medan Erik jobbade och Eden roade sig med mormor i Borlänge. Bra att bara få rå om ett barn ibland. 







Jobb i alla mellandagar...

Vi hade planerat att vara ledig från julveckan till trettonhelgen men eftersom försäkringskassan inte direkt varit smidiga och Erik inte fått så mkt jobb som vi hoppats i höst så fick vi båda lov att jobba några dagar/v ändå. Inte så kul men så är det när två hushåll ska gå runt. Det är en speciell period som det redan gått 1/4 på. Tiden går snabbt, om 1,5 år är det över! Jag tycker att det är ganska tufft att vara hemma själv så mycket och jag är ödmjuk och imponerad av alla ensamstående föräldrar där ute som kämpar på hela tiden. Kram till er! 

Iallafall så klämde vi in lite skoj på de lediga dagarna.




Isen låg bland och det var helt fantastiskt att glida fram i skymningen. Vintersport är oslagbart! 

Ljuset på vintern! Jag är salig såna här dagar! Vintern är en stor favorit och att bo här just på vintern är det bästa, då det här finns run knuten. 





Nyårstraditionen fortsätter

Vi bryter inga vinnande koncept här inte. För tredje året i rad besökte vi Tomteland på nyårsafton. Det är så bra! Vad gör man annars på nyårsafton? Inte så värst mycket! 

Spänd förväntan inför första teatern. 

Der funkar fortfarande för Eden men frågan är om detta inte är sista året för henne. 

Läckert med katt iår! 

Obligatorisk bild framför de fina fönstren. 

Skoj att känna på Gnistras själ. 

Det är så fin miljö, jag njuter verkligen av hela dagen här. 

Kvällen avslutades på mycket traditionellt vis med potatisgratäng och tjälknöl. Så gott! Grannarna aka supernanny var självklart med. 


Nyårsfestligt! Vi trivs så bra i utbyggnaden, det blev precis som vi tänkt oss om inte bättre! 

Gott nytt år önskar jag er alla som fortfarande läser bloggen!