2013-10-19

Hemgjorda hamburgare och coleslaw



I fredags slog vi till med lite American style här hemma. Hembakade hamburgerbröd, givetvis hemgjorda burgare och coleslaw.

Burgarna på bara nötfärs, sambal, bullfighter, kalvfond, salt och peppar. Det blir mumma!

Brödet:

0.5 pkt jäst

6 dl vatten
12 dl vetemjöl
1 msk salt

Låt jäsa i två timmar, baka ut obefintligt, doppa bullarna i sesamfrön, låt jäsa ytterligare 30-40 minuter, grädda i ca 10 minuter i ugn 250 grader.

Coleslaw:

1 liter finstrimlad vitkål
2 rivna morötter
1 finhackad liten rödlök
2-3 dl turkisk yougurt
½-2 dl mayo
dijon efter tycke och smak
salt och svartpeppar

Blanda allt, noga och låt stå i minst ett dygn innan servering. Hur mycket "klet" man har i beror på hur man vill ha sin coleslaw. Jag älskar klet så jag har i mycket turkisk yougurt och mayo.

Mycket gott alltihop.

Det var månadens uppsving, i övrigt är det bara snabblagat som serveras här hemma. Korv och potatis på sin höjd. Hu vad tråkigt mat kan vara ibland...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar