2013-04-06

LCHF-pasta

Detta recept hittade vi på LCHFgourmet.se och funkar utmärkt som tagliatelle. Jag var skeptisk eftersom jag tycker att fiberhusk ger ett gummiresultat, men jag blev positivt överraskad. Det smakar inte så mycket men fick samma konsistens som al dente-kokad pasta.

6 ägg
200 g philadelphia
0,75dl fiberhusk
1 krm salt

Vispa äggen poröst, tillsätt philadelphia och fiberhusk, låt svälla i ca 10 minuter. Klicka ut degen på två bakplåtspapperklädda plåtar och platta ut så gott det går. Lägg ett oljat bakplåtspapper på degen och kavla ut så tunt det går. Ju tunnare desto bättre. Doppa fingrarna i vatten och släta ut vid behov.
Grädda i ugn, 150 grader i tio minuter. Låt svalna och skär i tunna strimlor.

Värm i micro till valfritt tillbehör, förslagsvis köttfärssås eller gryta då det inte smakar så mycket i sig själv. Man kan skära ut lasagneplattor om så önskas. Enligt Lchfgourmet.se kan man köra degen i pastamaskin med gott resultat.
Utkavlad deg.
Jag borde ansträngt mig lite mer för ett tunnare, mer jämnt resultat.

"pasta"- färdigt resultat.
Passade bra till köttgryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar