2012-12-01

Bästa lussereceptet

Jag bakar lussebullar varje år och de blir alltid goda, men denna gång blev de jättegoda, så jag tänkte dela med mig av receptet: 

Lussebullar, 30 st. 

50 g jäst för söta degar
5 dl mellanmjölk
175g smör
250 g kesella naturell 
2 dl strösocker
1 g saffran
1 tsk salt
16 dl vetemjöl 

1 ägg + 1 msk mjölk till pensling. 
russin

Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader

Smula ner jästen i en bunke, häll i lite av smörblandningen och låt jästen smälta, häll sedan i resten. Blanda tills all jäst smält. Blanda ner kesella, socker, saffran och salt. Blanda därefter i mjölet. 

Täck över degen och låt jäsa i ca en timme.

Bearbeta degen och dela i 30 delar. Baka ut lussebullarna, tryck i russin och låt dem jäsa på plåt i ytterligare 45 minuter.Pensla därefter på ägg/mjölk och grädda i 225 grader i 6-8 minuter. 

Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar