Jag bakar lussebullar varje år och de blir alltid goda, men denna gång blev de jättegoda, så jag tänkte dela med mig av receptet:
Lussebullar, 30 st.
50 g jäst för söta degar
5 dl mellanmjölk
175g smör
250 g kesella naturell
2 dl strösocker
1 g saffran
1 tsk salt
16 dl vetemjöl
1 ägg + 1 msk mjölk till pensling.
russin
Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke, häll i lite av smörblandningen och låt jästen smälta, häll sedan i resten. Blanda tills all jäst smält. Blanda ner kesella, socker, saffran och salt. Blanda därefter i mjölet.
Täck över degen och låt jäsa i ca en timme.
Bearbeta degen och dela i 30 delar. Baka ut lussebullarna, tryck i russin och låt dem jäsa på plåt i ytterligare 45 minuter.Pensla därefter på ägg/mjölk och grädda i 225 grader i 6-8 minuter.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar