2012-06-06

LCHF-limpa

Nu har jag för första gången bakat en LCHF-limpa och för min vetekänsliga mage var det fantastiskt skönt att äntligen kunna äta en riktig macka utan att få magkramper! Den var lite smaklös men jag ska krydda mer nästa gång. 
Blender funkar finfint. 
Gör så här: 
3 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl hasselnötter
1dl mandel
1dl fibrex
2 tsk bakpulver
1 ½ msk brödkrydda (om man gillar det)

6 ägg
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso (en liten burk). 

Mixa alla nötter och frön, blanda med fibrex, bakpulver och krydda. Blanda ägg, smör, cf och keso och blanda sedan ihop de båda "rörorna". Häll i en bakplåtsklädd brödform och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 60-80 min. (i min ugn var 70 minuter perfekt). 
Jag piffade lite med solrosfrön
Resultatet! 
Tunna skivor. 

2 kommentarer:

  1. Bakplåtsklädd? Hi hi är inte det i svåraste laget... ;-)

    SvaraRadera
  2. Isch vad jag avskyr att behöva bevisa att jag inte är en robot....
    Tog mig tre försök att få iväg förra inlägget.
    Få se hur många som krävs nu..

    SvaraRadera