Marängstänger:
2 äggvitor
1½ dl socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sedan sockret, lite i taget och vispa igen tills det blir väldigt hårt skum. Spritsa sedan ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt (se nedan) och grädda i 2-3 h i 90 grader.
Marängstänger |
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt övriga ingredienser och grädda i 200 grader i 30-40 min. Använd rund smörad och bröad springform, normal storlek.
Skär till botten så att det blir helt raka kanter innan spackling. |
Lime-vaniljkräm
1 lime, finrivet skal + saft
½ vaniljstång
3 äggulor
2½ dl grädde
½ dl socker
1½ msk maizena
Riv och pressa limen i en kastrull, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Blanda i resten av ingredienserna, vispa under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl ner krämen i kallvattenbad och fortsätt röra en stund. Sila genom finmaskig sil och låt sedan svalna helt i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar