2010-09-13

Köttfärslimpa

Sned bild, datorn vill inte vara med på vändning.

Köttfärslimpa:

4-6 portioner

1 gul lök (finhackad)

1 msk smör

800g köttfärs

2 ägg

2 dl smaksatt färskost (jag hade soltorkade tomater)

1 dl vispgrädde

1 msk kalvfond

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Bryn löken, blanda med allt annat. Forma till en limpa i en form, 175 grader, 45 minuter.

Tomatsås:

2 msk smör

1 pressad vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

3 dl vispgrädde

2 msk kalvfond

3 msk basilika

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Bryn vitlöken med smör i en kastrull, tillsätt resten, låt puttra ca 15 min.

Helt klart den godaste köttfärslimpa jag ätit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar