Sned bild, datorn vill inte vara med på vändning.
Köttfärslimpa:
4-6 portioner
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
800g köttfärs
2 ägg
2 dl smaksatt färskost (jag hade soltorkade tomater)
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bryn löken, blanda med allt annat. Forma till en limpa i en form, 175 grader, 45 minuter.
Tomatsås:
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk basilika
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Bryn vitlöken med smör i en kastrull, tillsätt resten, låt puttra ca 15 min.
Helt klart den godaste köttfärslimpa jag ätit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar