2010-09-13

Kålpudding

För den som gillar kålpudding var denna jättegod:

8 port

1,5kg vitkål

50gr smör

1 kg köttfärs

3 dl grädde

2 st ägg

250 g avrunnen Keso

1 msk lökpulver

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

5 dl vatten

1 buljongtärning

Blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en bunke, skär kålen i bitar och bryn med smöret i stekpanna. Tillsätt kryddorna och blanda noga. Koka ihop vattnet och buljongtärningen. Fördela köttfärsröran i en stor långpanna, häll på buljongen (det ser lite slaskigt ut, men det ska vara så). In i ugnen 175 grader i 45 min.

Gräddsås.

3 dl spad från kålpuddningen

4 dl grädde

soja, salt och peppar.

Efter 30 min i ugn ta ut kålpuddningen och ta av 3dl spad från den. (ställ tillbaka puddingen i ugnen i ytterligare 15 min) Koka ihop spadet med grädden tills den reduceras till hälften, krydda med valfri mängd salt peppar och soja.

Serveras med lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar