För den som gillar kålpudding var denna jättegod:
8 port
1,5kg vitkål
50gr smör
1 kg köttfärs
3 dl grädde
2 st ägg
250 g avrunnen Keso
1 msk lökpulver
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 dl vatten
1 buljongtärning
Blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en bunke, skär kålen i bitar och bryn med smöret i stekpanna. Tillsätt kryddorna och blanda noga. Koka ihop vattnet och buljongtärningen. Fördela köttfärsröran i en stor långpanna, häll på buljongen (det ser lite slaskigt ut, men det ska vara så). In i ugnen 175 grader i 45 min.
Gräddsås.
3 dl spad från kålpuddningen
4 dl grädde
soja, salt och peppar.
Efter 30 min i ugn ta ut kålpuddningen och ta av 3dl spad från den. (ställ tillbaka puddingen i ugnen i ytterligare 15 min) Koka ihop spadet med grädden tills den reduceras till hälften, krydda med valfri mängd salt peppar och soja.
Serveras med lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar