2010-06-02

Rabarbermarmelad

Nu är den husliga jag framme, funderade ett tag på att döpa om bloggen till "den siste löparen" eller något annat okreativt.

Idag har det producerats rabarbermarmelad. Det var enkelt och blev jättegott! Ska testas imorgon tillsammans med brie och kex.

RABARBERMARMELAD:

7 dl rabarber

ev lite vatten

2 dl syltsocker

1 hel vaniljstång.

Skiva rabarbern i mindre bitar, koka i kastrull några minuter tills den är fint fördelad, lägg ner vaniljstången, koka ett par minuter till. Ta ur vaniljstången, ha i syltsocker och rör om tills det smält. Dela vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna och blanda i marmeladen. Klart!


2 kommentarer:

  1. Urcellen Ellen2010-06-03 21:35

    Låter jättegott! :-) Ska jag testa. Vet du hur länge den håller?

    SvaraRadera
  2. Ingen aning tyvärr, efter ikväll vet jag att den inte kommer att räcka så länge, passade PERFEKT med brie och kex! :-)

    SvaraRadera