2009-10-31

Morotskaka

Ok, den SER kanske inte så god ut, men jag lovar, den är supergod!!

Morotskaka:

100g rumsvarmt smör
2½ dl socker
300g morötter, finrivna
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt morötterna och de torra ingredienserna. Häll i en smörad och bröad rund form. Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min. Stjälp upp och låt svalna.

Glasyr:
75g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
100g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad lime

Rör ihop allt, bred på kakan
Garnera med lite rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar