2009-06-09

Pollykaka

Eftersom jag har 2,5 dagar kvar till semester tänkte jag "bju till" lite grann (som vi säger i Äppelbo) och baka Pollykaka till mina arbetskamrater.Så här blev den ena, och här kommer förstås receptet. Bree var det visst.

175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 påse blå polly
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe

¤ Smält blockchokladen och smöret tillsammans
¤ Vispa ägg och socker pösigt
¤ Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop
¤ Tillsätt choklasmöret och pollyn, rör om försiktigt.
¤ Smöra och bröa en form med löstagbar kant
¤ Häll smeten i formen

¤ Grädda mitt i ugnen 30-35 min 175 grader


Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då hinner den stelna till sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar